Recolta noastra 2018-10-25T15:25:15+02:00

RECOLTA NOASTRA

Dealurile scaldate în soare, din sudul Câmpiei Transilvaniei, vegheate de Mureș si Arieș, încântă ochii celui care ajunge in zona. Harnicii fermieri de aici își muncesc pământurile din zorii zilei până răsare luna pentru a obține recolte bogate și sănătoase. Piețele orașelor din regiune sunt pline, tot anul. de legume proaspete și sănătoase, cultivate cu dragoste de natură și tradiții.

Pe dealuri cu mult soare, fermierii răbdători cultivă legumele, folosind metodele tradiționale, pentru ca tu, consumatorul final, să te bucuri de produse sănătoase și gustoase.

Din Gradina Transilvaniei fermierii locali aduc pe masa ta cele mai bune legume, cu gust autentic românesc.

Agricultura românească se poate dezvolta și cu ajutorul tău. Alege să cumperi produsele agricole direct de la producătorii locali, bucurându-te astfel de calitate desăvârșită la prețuri mici.

Vinete

Printre cele mai renumite legume de sezon se numără si vinetele.
Vinetele au in compoziție numeroase vitamine si minerale esențiale pentru buna funcționare a organismului uman, iar scurtarea distantei de la producător la consumator asigura păstrarea acestor calități.

Vinetele au numeroase beneficii pentru sănătate. Prin consumul de vinete se asigură organismului uman vitamine și minerale esențiale, precum și un aport substanțial de fier și calciu. Vinetele conțin puține calorii, fiind recomandate celor care doresc să piardă în greutate, conținând în același timp fitonutrienţi esențiali, care ajută la îmbunătățirea circulației sângelui și hrănesc creierul. Au un conținut ridicat de fibre, care protejează tractul digestiv, acestea contribuind, în același timp și la un bun control al nivelului de zahăr din sânge, fiind recomandate celor care suferă de diabet.

Cartofi

Cartoful, leguma cu cea mai diversa si larga utilizare in bucataria romaneasca, contine o serie de fitonutrienti, care actioneaza ca antioxidanti. Mangaiat de razele soarelui, stropit de picaturi de ploaie si de roua diminetii, cartoful produs de fermierii locali, netratat chimic, poate oferi o alternativa sanatoasa si ieftina la mesele imbelsugate, cu conditia unui mod de preparare adecvat, fara ulei prajit si proteine din carne, cu atat mai putin in combinatie cu mezeluri afumate sau prajite.

Cartoful este o sursă importantă de carbohidraţi, vitaminele C şi B6, dar și de potasiu. Potasiul este mineralul responsabil de o bună funcționare a inimii și a sistemului nervos. Cartofii se consumă doar gătiți, deoarece, în stare crudă conțin o importantă cantitate de amidon nedigerabil.

Ceapa

Ceapa este una dintre legumele care aduce beneficii majore sanatatii umane. Este folosita de sute de ani ca ingredient principal in multe din preparatele traditionale romanesti.

Ceapa conține cantități importante de vitamina C, fiind în același timp o importantă sursă de vitamina B6, B1 și K, biotina, crom, calciu si fibre dietetice, conținând cantități mari de acid folic.

Consumul de ceapă este recomandat in ameliorarea simptomelor unor boli ale aparatului respirator (tuse, astmă bronșic), ajută la subțierea sângelui, la reducerea colesterolului rău, datorită proprietăților sale antibacteriene și antifungice.

Ceapa produsa pe dealurile insorite ale Gradinii Transilvaniei, cu multa truda si rabdare de catre producatorii locali, va asteapta sa o cumparati direct din locurile in care soarele o mangaie si ploaia o stropeste, pentru a va bucura pe deplin de toate calitatile ei.

 

Rosii

Roșiile sunt cultivate de sute de ani pe terenurile Grădinii Transilvaniei, datorită atât gustului lor dulce acrișor, cât și beneficiilor pe care le aduc sănătății.

Roșiile conțin un antioxidant puternic, licopenul, care luptă cu acțiunea distructivă a radicalilor liberi. Roșiile conțin multe vitamine esențiale unei bune stări de sănătate, vitaminele A, C, K, E, B6, precum și acid clorogenic si acid coumaric neutralizând efectele radicalilor liberi, ajutând la reducerea colesterolului, protejând inima și vasele de sânge și ajutând la eliminarea toxinelor din corp.

Ardei

Ardeii sunt legume originare din America Centrală, răspândite în întreaga lume începând cu secolele al XVI-lea și al XVII-lea. În Gradina Transilvaniei, cei mai cultivați sunt ardeii grași, ardeii iuți și ardeii kapia.

Indiferent de soi sau culoare, ardeii sunt o sursă excelentă de vitamina C si A, la care se adaugă vitaminele B6 si K. Ardeii conțin și antioxidanți puternici, precum și minerale esențiale așa cum sunt potasiul și calciul.  80% din conținut îl reprezintă apa, fapt care face ca ardeii sa aibă un conținut caloric scăzut. Indiferent că sunt consumați în stare crudă sau gătiți prin coacere aceștia nu își pierd calitățile nutritive, contribuind la combaterea bolilor de inimă și scăderea colesterolului.

Castraveti

Originile acestei legume sunt în sud-estul continentului asiatic. Castravetele provine din India, de unde cultura lui s-a răspândit în toate zonele tropicale și temperate, unde a găsit suficiente resurse de apă.

Castraveții sunt legume sărace în calorii, dar abundă de vitamine și minerale esențiale pentru sănătatea umană. Vitamina A, vitamine care aparțin complexului B, vitamina C, vitamina E, acid cafeic, acid folic, enzime care ajută din plin digestia, conținutul ridicat de săruri minerale (calciu, potasiu, magneziu, zinc, siliciu si fier) fac din castravete leguma fără contraindicații.

Castraveții au calități antioxidante, contribuie la detoxifierea organismului, ameliorează ulcerul gastric, consumul lor este benefic pentru sănătatea pielii și combate ulcerul gastric și indigestia.

Varza

Una dintre cele mai vechi legume din bucătăria românească, varza oferă numeroase beneficii pentru sănatate. Varza este foarte bogată în fitonutrienți, vitamine și minerale care contribuie din plin la menținerea unei stări de sănătate favorabilă.

Fiind o sursă bogată de vitamina C și având un număr redus de calorii, varza contribuie la prevenirea și tratarea a numeroase boli. Este benefică în tratarea bolilor autoimune, răceli și gripe, reglarea nivelului de colesterol, ajută la reglarea sistemului nervos și la prevenirea apariției cancerului, prin inhibarea dezvoltării tumorilor canceroase.

Varza poate fi consumată atât în stare crudă, cât și murată, păstrându-și aceleași calități.

Dovleac

Plantă originară din America de Sud, descoperit de europeni pentru prima oară pe terenurile agricole din Peru, dovleacul a cucerit repede întreaga lume, devinind una dintre legumele vedetă ale fiecărei toamne. Bogat în vitamine și sărac în calorii, cu un conținut ridicat de antioxidanți și vitamina A, dovleacul stimulează pierderea în greutate, reduce nivelul de colesterol din sânge, diminuează riscul apariției cancerului și asigură o protecție suplimentară pielii.

De asemenea, dovleacul are calități antiinflamatoare și antioxidante, fiind o sursă bogată de fibre. Calitățile lui, benefice pentru sănătate, se regăsesc atât în pulpă cât și în semințele de dovleac. Acestea din urmă, consumate în stare crudă sau sub formă de ulei presat la rece, fac adevărate minuni pentru sănătatea umană.